«جهش تولید»
«جهش تولید»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گلشن، چندی پیش این پایگاه گزارشی با عنوان «طبس، نگین سبز کویر ایران چگونه نابود خواهد شد» منتشرکرد که در این گزارش به موضوع حفر چاههای غیرمجاز در طبس از سوی معادن زغالسنگ و برداشت بیرویه این معادن از سفرههای آب زیرزمینی بهمنظور تأمین آب مورد نیاز کارخانههای زغالشویی اشاره شده بود.
در آن گزارش آمده بود که برخی اهالی بخش دیهوک طبس معتقدند از زمان آغاز طرحهای توسعهای معادن و شروع برداشت آب توسط معادن، بسیاری از چشمهها خشک و روستاهای اطراف تخلیه شدهاند؛ مدیرعامل سابق آب منطقهای خراسان جنوبی و همچنین یک مدیر سابق آب جنوب خراسان نیز بر این موضوع صحه گذاشتهاند.
پس از انتشار این گزارش، این پایگاه به موضوع دیگری پرداخت مبنی بر این که با تحقیقات و پیگیریهای انجام شده مشخص شد براساس مصوبه وزارت نیرو حفر هر گونه چاه آب یا افزایش بهرهبرداری از منابع آبی در دشت طبس حداقل تا سال 1398 ممنوع است؛ بر این اساس چنانچه برای چاههای آب معادن طبس پروانه بهرهبرداری صادر شده باشد، بر خلاف مصوبه وزارت نیرو و غیرقانونی است؛ این مصوبه در پایگاه اطلاعرسانی شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز منتشر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اخیراً در واکنش به این گزارشها گفته که فعالیتهای طرح زغالسنگ طبس به دهه 50 برمیگردد و براساس اهدافی که برای آن تعریف شده اقدام به حفر چاه آب در این محدوده کرده و اگر این دشت ممنوعه شده به دلیل کم شدن منابع آبی در این دشت نبوده، بلکه به دلیل طرح توسعه زغالسنگ بوده است.
حسین امامی افزود: پروانههای بهرهبرداری هم که برای شرکتهای زغالسنگ صادر شده، بهطور کامل قانونی است و براساس مجوزهای صادر شده 104 لیتر آب در ثانیه برای طرح زغالسنگ و 10 لیتر هم برای شرب روستاهای نزدیک به این طرح و کارگران شرکتهای زغالسنگ در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از مجریان طرح توسعه زغالسنگ خواسته شده از یک نقطه آب برداشت نکنند و تنوعبخشی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با تأکید بر این که طرح توسعه زغالسنگ سالهاست فعالیت میکند، یادآور شد: مجریان این طرح در گذشته براساس مجوزهایی که داشتهاند بیش از 100 حلقه چاه حفر کردهاند اما شرکت آب منطقهای فقط برای 10 حلقه چاه پروانه بهرهبرداری صادر کرده است.
وی اضافه کرد: این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که شرکت آب منطقهای براساس طرحهای آمایش و توسعه زغالسنگ به اشتغالزایی در طبس هم توجه دارد و بهطور حتم باید از این طرحها با توجه به تأکیدی که در سند توسعه استان بر توسعه معادن و صنایع معدنی و گردشگری شده است حمایت کند و طبس در این دو زمینه قابلیتهای فراوانی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد که حاضر است مستندات لازم را هم در اختیار رسانهها قرار دهد تا هیچ شک و شبههای وجود نداشته باشد.
انتهای خبر/
نظر شما دربارهی این مطلب